Ν.Νικολόπουλος:" Μένεα πνέουν κατά της κυβέρνησης χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων..."

Έχει γραφτεί από Πολύτεκνος
Σάββατο, 12 Ιούλιος 2014

nnikolopoulos_400«Μένεα πνέουν κατά της κυβέρνησης χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων από ολόκληρη τη χώρα, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε ουσιαστικά τη διακοπή της δωρεάν διανομής τροφίμων που δικαιούνταν οι πολύτεκνες οικογένειες, βάσει των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Πολύτεκνος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπή επαναφέροντας στον υπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς νέα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ακολουθούμενη αντιπολιτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική τους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στη Βουλή προς τα ΜΜΕ μεταξύ άλλων είπε:

«Επειδή κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν τη δωρεάν παροχή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, με τα κριτήρια για τη σχετική χορήγηση να επαφίενται στη δικαιοδοσία του εκάστοτε κράτους-μέλους,

Επειδή σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών “άποροι θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Εν μέσω κρίσης, το όριο μειώνεται κατά σχεδόν 50% φτάνοντας στα 20.160 ευρώ, ποσό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τελειώνοντας φτάνει να σας πω οι δικαιούχοι της εν λόγω παροχής ανέρχονται σήμερα σε μόλις 1361, όταν το 2012 ήταν 5346.

Τι άλλο να πει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος το δίδυμο της συμφοράς Σαμαράς-Βενιζέλος, όπου αντί να υποστηρίζει τους πολύτεκνους, τους εμπαίζει και τους οδηγεί στα κράσπεδα της απόλυτης ένδειας».

Πολύτεκνοι Τριφυλίας

Οι πολύτεκνοι η οικονομική κρίση και η υπογεννητικότητα.

Οι πολύτεκνοι και η πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική κρίση.

Οι πολύτεκνοι θύματα της οικονομικής κρίσης  και της κυβερνητικής πολιτικής

ΤΑ προβλήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας απο το KYPARISSIA TV LIVE.

Πολύτεκνοι Τριφυλίας (MEGA)

Σχετικά θέματα
Δημοφιλή
This is my Google PageRank - SmE Rank free service Powered by Scriptme