Συγκέντρωση και πορεία Διαμαρτυρίας των πολυτέκνων Τριφυλίας κατά των μέτρων.

Έχει γραφτεί από Πολύτεκνος
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012

ΣΣυγκέντρωση και πορεία Διαμαρτυρίας των πολυτέκνων Τριφυλίας κατά των μέτρων.υγκέντρωση και πορεία έκαναν οι πολύτεκνοι Τριφυλίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων από την ΑΣΠΕ την ημέρα της πανελλήνιας πανεργατικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε από την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις 26/Σεπτ/2012. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο παραδόθηκε μετά το τέλος της πορείας στον αντιδημαρχο του Δήμου κ. Γεώργιο Σαμπαζιώτη. Ο αντιδήμαρχος παραλαμβάνοντας το ψήφισμα δήλωσε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των πολυτέκνων αναγνωρίζοντας την προσφορά τους  στην κοινωνία, επισημαίνοντας οτι ο δήμος έχει πάρει μέτρα που βοηθούν τους πολύτεκνους.

Το Ψήφισμα:

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας στη σημερινή του συγκέντρωσή του διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας.Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας στη σημερινή του συγκέντρωσή του διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας.Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας στη σημερινή του συγκέντρωσή του διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας.

Κυπαρισσία 26-09-2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο (ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Εφέτος ο πολύτεκνος φορολογείται 20 φορές περισσότερο από το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).

Διαρρέεται η περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στους Έλληνες πολύτεκνους, θα χορηγούνται μόνον σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια... ή σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5.000 ή 10.000 ευρώ!. Η θέσπιση όμως, εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση τους, είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό των πολυτέκνων  και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά:

• Να τηρήσει την ρητή δέσμευση του ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, όπως ίσχυαν το 2009.
  • Να επανέλθει το  αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.
  • Άτοκα δάνεια στους πολύτεκνους στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση κατοικίας.
  • Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, και των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν άτομα με βαριά αναπηρία ή χρόνια πάσχοντα άτομα.
  • Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατασκηνώσεις και κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
  • Αύξηση του πολυτεκνικού επιδόματος και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, με δίκτυο κοινωνικών υποδομών.
  • Επέκταση και χωρίς περιορισμούς στις εκπτώσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κλπ. Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε, δεδομένου ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι πολύτεκνοι με τους παράνομους περιορισμούς του προηγουμένου έτους και την δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα τέκνα τους, αφού δεν μπορούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις σχολές που είχαν επιτύχει και οι σχολές τους διέγραψαν παρανόμως, γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους υπερέβαινε το 23ο έτος της ηλικίας του (!!), ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

• Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, χαράτσια κ.λπ.).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Ο Πρόεδρος Η γραμματέας

Κωνσταντόπουλος Κώστας Αγγελινά Κατερίνα

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012
Πολύτεκνοι Τριφυλίας

Οι πολύτεκνοι η οικονομική κρίση και η υπογεννητικότητα.

Οι πολύτεκνοι και η πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική κρίση.

Οι πολύτεκνοι θύματα της οικονομικής κρίσης  και της κυβερνητικής πολιτικής

ΤΑ προβλήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας απο το KYPARISSIA TV LIVE.

Πολύτεκνοι Τριφυλίας (MEGA)

Σχετικά θέματα
Δημοφιλή
This is my Google PageRank - SmE Rank free service Powered by Scriptme